Ben van Renssen - Teken aan de wand bedreigd, een oproep

Ben van Renssen

Sinds 1964 ben ik als keramist en beeldend kunstenaar Kees van Renssen werkzaam. De afgelopen vijftien jaar woon en werk ik in Frankrijk onder de naam Ben van Renssen en exposeer ik mijn collectie en werk bij galerie Agan in Seynes. Ik heb diverse kunstwerken gemaakt voor openbare ruimtes, waaronder het keramisch wandreliëf voor het voormalig provinciekantoor Rijnsweerd. Dit wandreliëf wordt nu bedreigd. Via het crowdfundingplatform 'Voor de kunst' vraag ik je hulp. Met jouw hulp krijgt het wandreliëf uit het voormalig provinciekantoor Rijnsweerd een prachtige nieuwe plaats !
 
Beschadigd

De laatste jaren worden in Nederland veel kunstwerken vernietigd bij sloop, verbouw en herbestemming van openbare gebouwen. Ook als keramist ben ik (Kees van Renssen) hiermee diverse malen geconfronteerd. In 1976 heb ik voor het voormalig provinciekantoor Rijnsweerd te Utrecht een keramisch wandreliëf gemaakt. Anderhalf jaar geleden hoorde ik dat het provinciekantoor verkocht was en als studentenhuisvesting ingericht werd. Van de nieuwe eigenaar ontving ik enkele foto's … en tot mijn grote schrik was een muur tegen het reliëf geplaatst en waren er delen van af gesloopt.
 
Restauratie en plaatsing

Na bemiddeling van Pictoright mocht ik het reliëf in september op mijn kosten samen met de Kunstwacht uit Delft demonteren. Het reliëf ligt voorlopig bij de Kunstwacht opgeslagen. Het reliëf is beschadigd en moet gerestaureerd worden. De ontbrekende stukken zal ik zelf opnieuw maken.
 
Jouw hulp gevraagd 

Ik vraag je om een bijdrage voor de kosten van het vervoer vanuit Nederland naar Frankrijk, de restauratie en plaatsing in Seynes. Het gerestaureerde reliëf krijgt een mooie plaats bij de entree van kunstgalerie Agan en is toegankelijk voor alle bezoekers en deelnemers.
Het reliëf zal deel uitmaken van de kunstcollectie, educatie en studie van keramiek, die aangeboden wordt door galerie Agan en de stichting Raviv. Zoals ik mijn kennis over keramiek en het maken van keramiek doorgeef zal dit kunstwerk een nieuw leven krijgen en doorgegeven worden. De stichting Raviv heb ik samen met vrienden opgezet als nagedachtenis aan mijn zoon Raviv, die op 8 juli 1995 in Srebrenica is omgekomen. Het doel van de stichting is om zijn vredesidealen en optimisme door te geven door het organiseren van creatieve, educatieve en recreatieve activiteiten, waaronder keramiek. Ik streef ernaar om in oktober 2015 mijn project gerealiseerd te hebben.

 
Dank!

Mijn grote dank gaat uit naar elke donateur die mij helpt.
Alle donateurs worden, indien akkoord, met naam en/of logo vermeld op de website van galerie Agan. En als donateur ontvang je mijn nieuwsbrief over het project, dat zeker zal slagen met jouw steun !
 
My special thanks go to Nancy Bates-Meyer for her mediation and to Ernie Watts, Marc Seales and John Bishop for their credit for: "Highway Blues" courtesy of Origin Arts, Composed by Marc Seales, performed by New Stories, featuring Ernie Watts.

Bijdrage

Zie voor je bijdrage het filmpje van dit project: crowdfundingplatform voor kunstprojecten 'voordekunst' van start is gegaan : http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2974-restauratie-keramisch-wandreli-f

www.galerie-agan.fr
www.stichting-raviv.fr