News

Beheren en Begeren, de levensloop van een object

De Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas (NVVCG) bestaat 65 jaar. Ter gelegenheid van dit heugelijk feit organiseren het bestuur en de redactie van het tijdschrift Vormen uit Vuur een jubileumsymposium met als thema ‘Begeren en beheren, de levensloop van een object’. Het symposium wordt gehouden op vrijdag 19 oktober in het Gemeentemuseum in Den Haag. U bent van harte welkom.

Op het jubileumsymposium zullen verschillende onderd...

Omroep Gelderland heeft een nieuwe serie uitzendingen van het succesvolle programma Schatgraven in voorbereiding genomen.

Het vaste taxatie team zal op 8 juli 2018 uw meegebrachte objecten taxeren in de Stevenskerk te Nijmegen. Ook Ger J.M. de Ree van

Capriolus Contemporary Ceramics zal weer deel uit maken van dit team.

Zie voor alle details over de data van opnamen, uitzendingen, tijden, etc. de website van Omroep Gelderland: www.omroepgelderlan...

'Kijck, de takels en de touwen', Schepen op tegels en tegeltableaus, expositie in Het Nederlands Tegelmuseum te Otterlo.

De expositie gaat in op thema's als de haring- en walvisvaart, scheepstypen, scheepsbouw, tuigage en scheepssier, handelsroutes en dit aan de hand van fraai met de hand geschilderde tegels en tegeltableaus uit de periode 1630 tot ver in de 20e eeuw.

Het Nederlands Tegelmuseum

Eikenzoom 12

6731 BH  OTTERLO

De expositie loopt van 9 juni t.m. 28 oktober 2018

Afbeelding: tegel...

Dit seizoen brengt Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland de expositie 'Gloeiende Glazuren' over het werk van kunstenaar en keramist Chris Lanooy.
Chris Lanooy is in 1881 geboren in Sint-Annaland. De tentoonstelling laat een overzicht zien van het werk van Chris Lanooy en zijn betekenis.
De geboren 'Stallander' was één van de belangrijkste keramisten van zijn tijd met internationale bekendheid.
Hij ontwikkelde experimentele glazuren, die tot op de huidige dag nog worden toegepast.
De expositie toont:
• Kerami...

Van Dehua naar Otterlo, Blanc de Chine, beelden en tegels.

Expositie in het Nederlands Tegelmuseum, Otterlo van zaterdag 3 maart t/m 21 mei 2018

De Chinese stad Dehua is van oudsher het traditionele centrum van de Blanc de Chine.

Twee Chinese kunstenaars uit deze stad laten hun hedendaagse interpretatie van een lange traditie zien.

Het zijn Su Xian Zhong (1968) en Chen Ming Liang (1963). Beide kunstenaars zijn met hun werk al bekend in Europa.

Voor deze expositie hebben zij zich laten inspi...

Van 3 maart tot 14 oktober 2018 pakt het Keramisch Museum Goedewaagen letterlijk uit. In 1980 kocht een jong kunstenaarechtpaar uit Noord-Holland in hun woonplaats een grote, met een N gemerkte hutkoffer. De invloed bleek te bestaan uit een tachtigtal stuks in hun ogen subtiel gekleurde potterie van de hen toen nog onbekende keramist Bert Nienhuis (1873-1960). Van Nederlands meest invloedrijke  pottenbakker/keramist uit de eerste helft van de vorige eeuw toont het museum naast de inhoud van de hutkoffer ook ander werk van deze in Groningen g...

Van 16 tot en met 18 maart 2018 houden we, tijdens de Kunstbeurs Heemstede, vooir de 8e keer een verzamelaarbeurs voor keramiek.

Adres: Sportplaza Groenendaal Heemstede, Sportparklaan 16.

Het is een beurs door en voor verzamelaars en liefhebbers van moderne 20e en 21e-eeuwse keramiek.

Er kan gekeken, gekocht, verkocht en geruild worden.

Noor Camstra, gerenommeerd keramist en keramiekrestaurator is het hele weekend aanwezig voor restauratie adviezen.Wanneer u keramiek heeft dat u w...

Donderdag 14 september 2017 is het honderd jaar geleden dat de beroemde Italiaanse architect en ontwerper Ettore Sottsass werd geboren. Als eerbetoon aan een van de grootste ontwerpers van de afgelopen eeuw toont het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch meer dan honderd stukken keramiek. Op zijn honderdste geboortedag is de feestelijke openstelling van de tentoonstelling Celebrating Ceramics - 100 jaar Ettore Sottsass.

Ettore Sottsass
Sottsass (1917 - 2007) bouwde vanaf 1947 een carrière op met interieurvormgeving en indus...

Keramist Hans de Jong  ( 1932-2011) werd geboren in Leiden en volgde zijn opleiding in Amsterdam. De Jong maakte gedraaid en geboetseerd, vaak humoristisch, figuratief werk. Het figuratieve element is een constante factor in zijn werk, zelf bij zijn potten en meer abstracte werk. De tentoonstelling valt samen met de eerste publicatie over het indrukwekkende oeuvre van Hans de Jong.

Haags Gemeentemuseum van 04 november 2017 t/m 18 februari 2018 
Bezoek de website van het museum:...